Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2010 14:42 - Как да преодолеем страх номер 1 в света? Извадка от книгата "ВЪЛШЕБСТВОТО НА ПУБЛИЧНАТА ИЗЯВА"
Автор: nlpbulgaria Категория: Бизнес   
Прочетен: 2440 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 27.10.2010 00:08


 

Колко пъти сте излизали след  презентация или тренинг с думите:
„Беше страхотно. Де да можех и аз така! Защо не мога да стана толкова добър!”


Качеството на нашата комуникация до голяма степен определя качеството на нашите тренинги и на нашия живот. Нашата комуникация е постоянна, независимо дали говорим или не. Всички ние по един или друг начин изпращаме послания към света, при това рядко го правим съзнателно. Изразяваме състоянието си с невербален език на тялото. Повдигаме вежда, когато не ни се вярва. Потъркваме нос, когато сме озадачени. Обвиваме ръце, за да се изолираме или защитим. Свиваме рамене, когато ни е безразлично, потупваме с пръсти, когато сме нетърпеливи, смигваме, за да изразим близост, удряме се по челото, когато сме забравили нещо. Жестовете са многобройни, и докато някои правим умишлено, много са предимно несъзнателни.

 

За да овладеете вълшебството на публичната изява, трябва да сте майстори в комуникацията.

 

В книгата "ВЪЛШЕБСТВОТО НА ПУБЛИЧНАТА ИЗЯВА" ще намерите точни указания и упражнения за изграждане на умения, които ще ви ръководят по пътя към постигане на отлични треньорски, лидерски и комуникационни способности. Процесът на научаване на тези „вълшебни” комуникационни и треньорски умения може да бъде сравнен с процеса на научаване на чужд език. Нужно е време, за да станат уменията автоматични. Първо усвоявате думи, фрази и основни правила. В един момент започвате да комуникирате с речника на дете. Продължавате да учите и да практикувате, докато придобиете лекота. С овладяването на новите умения, чувствате свободата да влагате повече творчество в онова, което се е превърнало във ваш втори език. Забелязали ли сте, че повечето ефективни учители и треньори са тези, които притежават достатъчно енергия и лична сила? Знаете ли, че същата енергия и сила може да имате и вие? Китайският философ Лао Дзъ, живял през VІ в. пр. Хр. говори за тази лична сила в класическото си произведение „Дао Дъ Дзин”. Той описва Дъ като потенциалната енергия, която извира от това да си на правилното място в точния момент и с правилната нагласа. Китайците от онова време са възприемали Дъ като складираната енергия, или потенциал, на нещо, което съществува, макар понякога в латентно състояние, у всеки. Уменията, които научавате в тази книга, ще ви помогнат да откриете и освободите тази енергия у себе си – своята лична сила – и да направите възможно „вълшебството на публичната изява”.

 

Написана от двама от големите треньори на нашето време, „Вълшебството на публичната изява” трябва да се прочете колкото заради дълбокото вникване в природата на функционирането на мозъка, толкова и заради брилянтния си подход към изкуството на обучаването. Тази книга ще е полезен източник за всеки, който желае да усъвършенства личния си растеж и ефективност.

 

Знайте, че всеки от нас е по-могъщ и притежава повече въздействие, отколкото предполагаме. Тук Тад Джеймс и Дейвид Шепард са създали изумително прости техники за достъп и култивиране на тази част от нас. Убедена съм, че използването на тази лична сила по позитивен начин може да има личен, корпоративен, градски, окръжен и дори национален и световен отзвук. Благодарение на отличните тренинги, които Тад и Дейвид правят из цял свят, много хора вече са открили своята лична сила и я използват всекидневно.

 

Когато се присъедините към тях, ще установите, че обучението и енергията ви преминава на нови нива, отношенията ви са по-пълноценни, а работата ви има повече смисъл. Това е една важна книга, истински пробив в сферата на комуникациите и обучението. Изучете я добре, връщайте се към нея често. Правете упражненията. „Вълшебството на публичната изява” е единственият учебник, от който някога ще имате нужда.

 

Д-р Карълайн Милър

Съавтор на „Излекувай себе си чрез автохипноза”

Издателство НЛП България

За повече информация в най престижните книжарници или на адрес www.nlpbulgaria.bg
тел/факс 02 470 97 86, моб: 0889 788 883 или на info@nlpbulgaria.bg



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Translation
26.10.2010 16:57
from English......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nlpbulgaria
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 83808
Постинги: 24
Коментари: 7
Гласове: 38
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930